tack till örebro tv!!

( äntligen finns videos uppe från vårat projektarbete, ni minns våran dansföreställning project: cold case va? Örebro TV var och filmade oss och här kommer videos jag blir så otroligt glad och så himla kul att få föreställningen så bra filmat. Nedanför finns Örebro TVs egna ord )

Project Cold Case, en dansföreställning av sex unga tjejer på Risberska skolan. Genom dansen förmedlade dessa tjejer ett mycket starkt budskap . Kvinnors rätt var huvudämnet, ett ämne som väckte många starka känslor hos publiken.


”Om någon känner obehag under föreställningen finns det en utgång där”. Dessa ord mötte publiken ganska omedelbart efter att de satt sig tillrätta i salen. Dessa ord satte även ribban för vad som skulle komma att utspela sig på scenen den kommande halvtimmen, en oerhört kraftfull föreställning. Project Cold Case är i grund och botten ett projektarbete av Louise Hessel, Angelica Håkansson, Emma Nordin, Amanda Braf, Malin Ljudén och Linn Toftling i årskurs tre på Risberska skolan i Örebro. Syftet med detta projekt var att väcka frågan om kvinnors rätt i samhället och framför allt att påverka människor. Detta lyckades eleverna oerhört bra med. Publiken fällde tårar, fick gåshud och upplevde ett obehag när de fick ta del av gestaltningar av kvinnomisshandel, våldtäckt och psykisk misshandel. Dessa gestaltningar gjorde dansarna brutalt verklighetstroget och många i publiken gick därifrån med en klump i magen. Tjejerna lyckades med dans och skådespeleri skapa en oerhört stark känsla som gav åskådarna rysningar och en känsla av obehag som de sent skulle glömma.
/ Örebro TV http://www.orebrotv.se/Sora/vara-inspelningar/153-project-cold-case.html 



klicka på länken här under så får ni se del 2 också :) där ligger mitt solo!


projeCt Cold Case 2/2
from OrebroTV on Vimeo.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jösses. Helt galet vad man blev berörd, Bra jobbat! Och girl dont waste your talent!

2011-01-07 @ 14:49:40
URL: http://trappedinmymind.blogg.se/
Postat av: louiz

Tack så mycket, uppskattar det verkligen!

2011-01-07 @ 15:45:14
URL: http://louisehessel.blogg.se/
Postat av: sofia

så sjuukt braa. så jävla duktig är du :))

2011-01-08 @ 05:10:34
URL: http://itshairspray.blogg.se/
Postat av: zazza

gud vad jag ångrar mig att jag inte kom, men så är det ibland! sjukt bra :) ni ska vara grymt nöjda med detta:) likelike it!

2011-01-08 @ 17:12:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0